Opritten en terrassen

Opritten, parkeerplaatsen, terrassen, tuinpaden en tuinboorden die perfect opgaan in het totaalconcept, daar teken ik voor. Als professioneel aannemer tuinwerken doe ik de aanleg ervan in al zijn fasen. Daartoe beschik ik over de juiste ervaring en heb alle materiaal en gereedschap in huis.

Waterdoorlatende opritten & terrassen.

Waterdoorlatendheid is een belangrijke factor bij de keuze van het type verharding in uw tuin. Waterdoorlatende materialen laten meer regenwater toe in uw bodem. Het water wordt opgevangen in plaats van via het riool afgevoerd. Zo worden grote hoeveelheden water ondergronds gebufferd. Uw planten tappen uit dit vaatje en uw tuin wordt beter bestand tegen droogte.

Wilt u uw tuin ecologisch aanleggen? Of bent u verplicht door uw gemeente om waterdoorlatende verharding rond uw huis te leggen? In beide gevallen adviseer ik u graag over de verschillende waterpasserende bestratingen. Naast de klassieke grasbetontegel heb ik ervaring met het aanbrengen van elegante oplossingen zoals waterdoorlatende kleiklinkers, staptegels, eco grindmatten, … er zijn waterdoorlatende verhardingen voor elke stijl, in verschillende kleuren. Zo combineert Franse dolomiet moeiteloos met ecogravel en grasbetontegels gevuld met gras. Over draagkracht en stevigheid hoeft u niet te twijfelen. Dankzij honingraatplaten of splitmatten wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld. U kunt net zo comfortabel lounge stoelen en tuintafels plaatsen op een waterdoorlatend terras.

De werkfasen.

1. Uitkisten van het terrein.

2. Voorzien van drainerende onderlaag.

3. Leveren en aanbrengen van een voldoende laag stabiel of beton.

4. Professionele plaatsing van het gekozen materiaal volgens uw instructies over voegdikte, legpatronen, helling en andere aspecten van afwerking.

5. Fixeren, opvoegen, afkitten.

6. Verstevigen van de boorden en afwerken kantopsluiting.

7. Oppoetsen en eventueel nabehandelen.

Er wordt gewerkt met de materialen van uw keuze.

Natuursteen, blauwsteen, arduin, kleiklinkers, mozaïeken, Belgische platines, kasseien.

Keramische tegels, ook met natuursteen- of houtlook.

Betonproducten zoals klinkers, betontegels, dallen.

Grind, dolomiet met kantopsluiting en desgewenst op worteldoek en mits split- of grindmatten.

Hardhout: padouk, afrormosia, ipé, bankirai, azobé, massaranduba, …

Naaldhout : ceder, grenen, vuren, lariks, Douglas, …

Thermisch gemodificeerd hout: thermowood als ecologische variante.

Composiet terrasplanken en vlonders in uiteenlopende kleuren, motieven en patronen.

Voor alle houtsoorten: afwerking op het raamwerk met verzonken schroeven of clips.

Ook tuinschermen, schuttingen, afsluitingen en overkappingen in hout of composiet kunnen hier en daar van nut zijn of extra cachet geven.

Bekijk hier een aantal onze aangelegde opritten en terrassen.