Tuinaanleg Lichtervelde

Ik ben Daan Verschaeve, professioneel tuinaannemer met ervaring in het aanleggen van tuinen voor particulieren in Lichtervelde en omgeving. Mijn drie uitgangspunten voor de perfecte tuin zijn: 1) moet passen bij uw persoonlijkheid en accorderen met de woning, 2) houdt rekening met toestanden als: zonoriëntatie, samenstelling van de bodem, voornaamste functies, mate van onderhoud, 3) is mooi om naar te kijken (ook ’s winters), biedt tegelijk structuur, perspectief en afscherming, en bovenal: het is er aangenaam vertoeven.

Belangrijke punten bij de aanleg van uw tuin in Lichtervelde

 • Samenwerking met tuinarchitecten resulteert in een excellent plan dat alle tuinvereisten met uw persoonlijke wensen in overeenstemming brengt. Oog hebben voor tuintrends is een must in mijn sector.
 • Een uitgelezen tuinplan verdient een consequente uitvoering.
 • Tuinarchitectuur kent verschillende stijlen: van klassiek, over landelijk en Engels tot modern, met eventueel aparte lounge, wellness en/of kindvriendelijke hoekjes.
 • Goede bodem- en plantenkennis komen van pas.
 • Over degelijk en aangepast materiaal kunnen beschikken laat het vooruitgaan. Dit geldt des te meer voor grotere oppervlakten die in een korte tijdspanne moeten worden opgeleverd.
 • De sector is weersafhankelijk: een soepele planning en organisatie maken nu en dan het verschil.
 • Elke tuin is pas volledig af wanneer alles netjes is opgekuist.
 • Ik blijf steeds beschikbaar voor concrete onderhouds- en snoeitips: uw tuin vergeet ik niet meer.

Tuinaanleg van A tot Z . Alles in één hand. Alles op mekaar afgestemd.

1. Grondwerken: nivelleren van het perceel en, zo nodig, wegvoeren van slechte grond, bouwresten, verhardingen enz. In sommige gevallen: graafwerken voor siervijver, uitkisting in voorbereiding van te verharden gedeelten.

2. Structureren en aanleggen van de tuin naar de juiste verhoudingen, bepalen van de niveaus, opdelen in tuinkamers.

3. In bepaalde gevallen: een prima afwatering organiseren of drainage toepassen.

4. Herstellen van het evenwicht: aanbrengen van teelaarde bij droge, magere of onvruchtbare grond.

5. Frezen, rotoreggen en bemesten.

6. Leveren en aanplanten van het groen (bomen, struiken, hagen, vaste planten, éénjarigen, siergrassen, bollen en knollen)

7. Borders, tuinpaden en gazons voorzien van perkranden of boorden in materialen als hout, beton, metaal, cortenstaal, composiet.

8. Gazonaanleg: inzaaien van het gras of aanbrengen van grasmatten.

9. Aanleg van terrassen, tuinpaden, parkings en opritten in steen, composiet, klinkers of hout; mits een ondergrond uit stabiel of beton.

10. Plaatsen van afsluitingen en omheiningen in hout, draad of ander materiaal.

11. Terugkerend tuinonderhoud

Tuinrenovaties en herinrichting van groenzones in Lichtervelde.

De meeste tuinen zijn een lang leven beschoren maar niets is voor altijd. Inzichten evolueren, tuinfuncties wijzigen, externe factoren veranderen, enz. Daarnaast: sommige tuinen zijn verkeerd ontworpen, mismeesterd of kwamen elementair onderhoud tekort.

Tuinrenovaties omvatten de totaliteit of een gedeelte. Waardevolle elementen zijn in bepaalde situaties perfect te behouden en inpasbaar in het nieuwe tuinconcept. De werkfasen komen min of meer overeen.

De werkfasen komen min of meer overeen:

 • Omzagen, uitfrezen, afschrapen en afvoeren van de bestaande begroeiing.
 • De nieuwe tuinlay-out uitzetten.
 • Inwerken van verse teelaarde of grondverbeteraar
 • Opnieuw effenen en fijn leggen van het perceel.
 • Jong plantgoed, gras of grasrollen aanbrengen.
 • Alle bijkomende tuinwerken uitvoeren: tuinomheining, tuinboorden, paden, terrassen, opritten en de eventuele lounge of poolomgeving worden perfect geïntegreerd.

Bekijk hier een aantal van onze projecten in tuinaanleg.